Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Högkänslighet mjukhet & self-care

Högkänslighet x 2

 

Här på Höga Kusten spritter det i vårnerverna nu – solen går upp redan vid 07, och trots att det fallit över två decimeter snö här över bergen och fjärden de senaste dagarna så titar talgoxarna sin vårsång, och om kvällarna ropar pärlugglan inifrån skogen.

Hur har du det där du är? Har du det bra, ljust, spirande hoppfullt? Jag hoppas verkligt det.

 

 

Under månaden som gått har jag fått mycket fin uppmärksamhet för min e-bok ”Första hjälpen för högkänsliga”, och jag vill dela den med dig, i form av två intervjuer.

Först är det frilansjournalisten Elina Sundström hos tidningen Yoga World som har intervjuat mig för sin populära blogg. Det blev en fin intervju där jag berättar mer om högkänslighet, self-care-strategier, och min önskan om att skapa nya sorters ideal.

(Intervjun har dessutom fått stor spridning på sociala medier – det märks att högkänslighet fortsatt är ett ämne som berör många!)

Du hittar intervjun med Elina på Yoga World här.

 

 

 

Förra helgen fanns jag även med på ett helt uppslag i helgbilagan till Västerbottens-Kuriren, som är den stora tidningen kring min gamla hemstad Umeå. Där berättar jag mer om ledsnaden som kom när jag först förstod att jag var högkänslig, hur jag tar hand om mig, och hur jag berättar för nya människor om mitt behov av ensamtid.

Jag har ordnat uppslaget som pdf så att jag kan dela det med dig, och du hittar sida 1 här och sida 2 här.

 

 

 

Varje gång högkänslighet nämns i media, vare sig det är genom mig eller någon annan, så blir jag så glad. För, just som jag nämner i intervjun hos Yoga World, så är det ju så värdefullt att vi får ord och språk för det här personlighetsdraget, som ju alltid har funnits men som det förut liksom inte har talats om.

När det högkänsliga personlighetsdraget får ord och ett språk på sig så leder det till att det plötsligt finns, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till att många högkänsliga slipper känna sig ”fel” eller överkänsliga eller onormala.

Vi slipper anklaga oss själva för hur vi fungerar; slipper tänka att vi borde ”skärpa oss och inte känna så mycket”.

Och det tycker jag är alldeles underbart. ♥

*

För självkärlek, självklarhet & hoppfulla visioner,

Åsa-Saga