Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Skapande kreativitet produktivitet

De 5 bästa kalendrarna för att skapa ditt drömår

Leonie Dawsons Daily Calendar på mitt köksbord

 

”Fantastiska år händer inte av en slump” sa en coach till mig en gång när jag var moloken över hur min tillvaro såg ut. ”Vi är själva medskapare i hur våra år (ja, rentav hela våra liv!) ska bli.”

På den tiden tyckte jag inte alls att det var en positiv tanke.

Skulle JAG ha ansvaret?

Men jag vet ju inte hur man gör!

Då blir det ju inte bättre än det varit hittills!

Vilken salig tur för mig då att det fanns fantastiska redskap till hjälp för att skapa nya och bättre sorters år. Och vilken salig tur att jag upptäckte dem! Under de senaste åren har jag använt arbetsböcker och kalendrar med hisnande underbara resultat, och nu vill jag dela mina favoriter med dig.

För du kan också.

Den där tillvaron med mer tacksamhet och glädje, mer självkännedom och välmående, fler formulerade och uppnådda drömmar – den är alldeles möjlig att skapa!

Kalendrarna och arbetsböckerna hjälper dig.

Är du redo att göra nästa år till ditt största, bästa?

Härligt! Då kör vi:

 


 

The Daily Greatness Journal

 

The Daily Greatness Journal

 

Böckerna i The Daily Greatness Journal-serien är en relativt ny bekantskap för mig, men det blev kärlek vid första ögonkastet! De finns i en vanlig version, en version med inriktning mot yoga, och en lite tunnare version med inriktning mot träning.

Det här är böcker att leva med och att älska. De inleds gediget, med flera sidor introducerande text som avrundas med frågor för reflektion och drömmande på livets alla områden, och sedan följer dag-för-dag-sidor med massor av frågor, tacksamhetsrutor, reflektioner och annat att fylla i. Var sjunde dag dyker det upp en sida för veckokontroll – “hur mår jag, är jag på rätt spår, hur kan jag göra för att fortsätta närma mig mina mål och drömmar?” Och var tredje månad dyker det upp en kvartalsavstämning med gott om plats för reflektion och målsättande framåt.

The Daily Greatness Journals spänner över både det lilla och det stora, är vackert inbundna, fyllda av färg, peppande citat och listor att fylla i för att skapa positiv energi och sitt drömliv framåt – what’s not to love?!

De finns att utforska ytterligare på The Daily Greatness Journals hemsida, och för oss i Sverige är de billigast att köpa hos Adlibris.

 


 

The Passion Planner

 

 

The Passion Planner är ett underbart projekt som drivs av en tjej som heter Angelia Trinidad. Hon har skapat kalendern hon alltid längtat efter: en fenomenal allt-i-ett-kalender som har fokus både på din praktiska vardag med möten och tider som ska passas, och på dina stora drömmar och hur du kan omvandla dem till små steg att genomföra dag för dag.

Det är en kalender/drömbok/coach/att-göra-lista/tacksamhetsdagbok i en och samma förpackning, och den är dessutom fylld med peppande citat, plats för brainstorming och visoner och regelbunden återkoppling och mycket mer. Du kan se alltsammans på filmen här ovanför.

The Passion Planner finns som tryckt kalender i två storlekar, eller som pdf-fil. Och om du har ont om pengar så har du möjlighet att få bägge kostnadsfritt genom att berätta om dem för dina vänner. Bästa grejen!

 


 

För ett magiskt liv-paketet

 

 

För ett magiskt liv-paketet består av två vackra arbetsböcker: en kalender och en dagbok, skapade av svenska Carolina Gårdheim.

Kalendern är upplagd som en vanlig daterad kalender, men ger dig också utrymme för att sätta mål och visioner för året, motton månad för månad, och bäst: varje datums kalenderruta inleds med plats för att fylla i dagens 3 viktigaste göromål för att nå dina drömmar, samt avslutas med plats för att fylla i 3 saker du är tacksam över med dagen som gått.

Som komplement till kalendern eller som fristående arbetsbok finns också dagboken, som kom att bli min stora favorit under året som gick. Den är odaterad och kan därför fyllas i de dagar man har tid och lust, och på varje uppslag finns delar för positiv reflektion över dagen som varit, tacksamhet, affirmationer, samt dagboksskrivande kring ens stora positiva drömmar.

Jag har inte bara upplevt att jag mår bra när jag sitter och fyller i dagboken, utan den är också helt fantastisk att ta fram närhelst jag känner mig nere eller stagnerad: att se all sin tacksamhet, sina själv-peppande ord, sina framgångar och sina stora drömmar från alla dessa dagar samlade – det är en boost som inte går att stå emot!

Böckerna finns att köpa både var för sig (Kalendern respektive Dagboken), och till paketpris.

 


 

The Desire Map book + planner

 

The Desire Map collage

 

Längtar du efter ett år där du tar sikte mot mål som får dig att blomstra, snarare än att känna dig otillräcklig? Då är The Desire Map verktyget för dig. Den är en av mina käraste böcker och kompasser när jag ska ta ut riktning framåt. Jag rekommenderar den så varmt, så varmt.

Den är skapad av vackra och fantastiska Danielle LaPorte, och är en bok som vänder upp och ned på allt du tidigare tänkt kring mål och visioner. Istället för att få dig att ambitiöst arbeta mot mål i det yttre så hjälper den dig att hitta varför du strävar mot just de målen – vilka känslor det i grunden är du längtar efter att känna (och som du tror att du ska känna när du uppnått målen). Sedan hjälper de kärleksfulla och kraftfulla redskapen dig att utforma ditt år, ditt liv och dina göranden utifrån den nyfunna inre kompassen istället för utifrån den yttre. (Ledtråd: Alltsammans handlar om att du ska hitta sätt att känna dina önskade må-bra-känslor redan här och nu.)

The Desire Map finns både som bok/arbetsbok och som en vacker årskalender som hjälper dig att återknyta i vardagen till känslorna du önskar känna.

 


 

Create Your Shining Year Workbook

 

2015 Create Your Shining Year

 

Den här färgglada arbetsboken skapad av Leonie Dawson har kommit att bli en livskompis som följt mig i fyra år, och som följt min vän Linnéa i nästan lika många:

Jag kan inte leva utan den. Jag VILL inte leva utan den!
Det har varit helt fantastiskt. Jag har fått in massor med bra grejer i mitt liv.

/ Linnéa

Med Create Your Shining Year Workbook får du en arbetsbok som är färgglad, klok, djup och lekfull. Den hjälper dig att få ett vackert avslut på året som varit och att måla upp drömmar och visioner för det kommande.

Det jag tycker så mycket om är att den är så detaljerad – här får jag hjälp att formulera de stora drömmarna, men också att lista 100 saker jag vill göra i år, böcker jag vill läsa, saker jag vill lära mig, musik jag vill höra, hur jag vill att min kropp ska kännas, hur jag vill spendera min födelsedag och min vardagstid och mycket annat.

Jag älskar hur den både är peppande och mjuk, och hur den ständigt manar till självomhändertagande, genom till exempel möjligheten att fylla i små nödhjälpslistor i stil med ”Hjälpande saker att göra när allt suger”. (Min version av den listan innehåller bland annat eurodisco-hits, grön smoothie och rosendoftande kroppsolja.)

Leonies Create Your Shining Year Workbook har hjälpt mig och flera av mina vänner att skapa så mycket rikare och mer självvalda liv. Den finns både som tryckt bok och som en ifyllningsbar (och utskriftsvänlig) pdf som blir din för bara runt 75 kr. Ett självklart fynd!

 


 

Nu kära du: smid medan peppen finns, och skrid till verket!

Vilken av kalendrarna och böckerna talar mest till dig?

Vilken storhet kan du skapa med hjälp av den?

Och vad hindrar dig från att skaffa den nu bums?

Har du inga pengar, så dela länken till The Passion Planner och ladda sedan hem gratis-pdf:en. Och har du bara lite pengar så köp pdf-versionen av Leonies fantastiska Create Your Shining Year Workbook, som kostar runt 75 kr beroende på dollarpriset.

Eller välj någon av de andra.

Det finns alltid en lösning.

Och du är så värd det.

Det viktiga är att du skrider till verket och tar ett första steg mot att medvetet börja skapa din tillvaro. Ditt liv förtjänar visioner och storhet, och du förtjänar ditt bästa år någonsin!

Det du drömmer är möjligt.

Jag hejar på dig.

Åsa-Saga