Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Högkänslighet mjukhet & self-care

Vad skulle du välja att göra om du litade på livet?

 

Med hjälp av de helt underbara och fantastiska års-arbetsböckerna från Leonie Dawson har jag den senaste veckan börjat blicka tillbaka på 2015 – vad hände och vad hände inte, vad är jag tacksam för, vad vill jag se till att få mer av?

Jag har även med hjälp av dem börjat blicka framåt och visionera för 2016. Och det har fått mig att fundera kring vad vi egentligen vågar visionera; vad vi vågar hoppas på. Och i grunden tänker jag att det handlar om tillit till livet. Till att det bär.

 

 

Ofta har vi idéer om vad vi skulle vilja sikta mot i våra liv, men blir halvt förlamade av oro och tvivel vid tanken på hur i hela friden det ska gå till och hur det ska lösa sig. Men – vad skulle du göra om du litade på framtiden? Om du litade på att livet var rikt och gott och kommer att ge dig allt du behöver längs din väg?

Det är här tilliten kommer in i bilden. Och det ljuvliga faktumet att du kan öka den, öka ditt mod. Tricket är att släppa på spänningarna. För, ju färre spänningar vi går runt och bär på i kroppen, ju mer expanderade och avslappnade blir vi, och med det följer tillit. Att inte behöva gå och spänna axlar, mage, bäcken, hjärta, utan istället: flöde.

 

 

Avslappning, ökat flöde, ökat livsmod – med färre spänningar i kroppen finns också mer utrymme för att höra intuitionens röst när den guidar oss, och att dessutom våga agera på det vi hör – med mindre stresspåslag inuti känner vi oss tryggare inför djärva beslut i det yttre. Så enkelt kan vi använda rent fysiska genvägar till att få mer tillit och mod i livet.

 

 

Prova vetja! Gör det till ditt projekt att prova att släppa så mycket som möjligt på spänningarna i din kropp. Kanske utse nästa månad till stora avslappningsmånaden? (Ja, trots att det är december!)

Experimentera med vad som får just dina spänningar att släppa: kanske kan du gå på massage regelbundet, införa en liten yogarutin, skriva dagbok, göra avslappningsövningar, promenera i naturen, dansa, be, simma, prova osteopati eller akupunktur?

Vem skulle du vara om du var helt trygg och avslappnad?

Vad vore möjligt då?

*
Avslappning och stora vackra visioner,

Åsa-Saga